tolong penuhkan tabung saya ni ye..please3.......^_^

Strawberry On Top Of Cupcake

Sunday, 25 January 2015

its two thousand fifteen

Assalamualaikum awak awak semua....dah berkepuk2 blog ni baru ada rasa nak buka...hehe....banyak perkara lain yang difikirkan sampai dah x sempat nak post2 apa2...Diam tak diam, hari ni time nis taip post ni da masuk 25 jan 15. Maknanya setahun sudah blog ni ditinggalkan..kesian kan..hehee.. Takpa takpa, lepas ni nak cuba aktif semula dengan diari online ku ini... U alls nak tahu, setelah setahun blog ni ditinggalkan, macam2 perkara berlaku dalam hidup nis. Nis dah pon menamatkan pengajian secara "official" nya daripada Universiti Pendidikan Sultan Idris dan......hehe.....sekarang, "i m officially someone wife, officially married"....hehe. Wallahualam. Akhir kalam doakan kebahagiaan nis n pasangan hingga ke syurga ye.amin..ok, jumpa lagi entri seterusnya..


Tuesday, 14 January 2014

KLIK LINK.... Create Income..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Dah lama sngt x bkk blog ni....dah bersawang2 da..
Apa khabar semua??? kita cuma nak u alls klik link ni http://www.theweeklypay.com/index.php?share=228899 n baca ape yg tertera di situ..Boleh jana pendapatan tau.. Tak percaya cubalah.. kita sekarang tengah gigih mencuba, dan dah ada kawan-kawan yang berjaya. Tolong klik tau http://www.theweeklypay.com/index.php?share=228899 tlg klik , dan sama2 dapat jana pendapatan......:)

Thursday, 3 January 2013

2013

 Assalamualaikum...Hai semua..
Selamat Tahun Baru 2013.. Ramai orang kata, usia hanya angka....em,,,betul la kan...
setiap meningkatnya tahun, umur juga meningkat... Cuma kita perlu sentiasa bersyukur kerana masih diberi nafas meneruskan kehidupan di dunia bagi mengumpul amalan untuk akhirat.. hihi.. panjang pulak ayat ni ..

So, apa harapan you alls??? Nis harap tahun 2013 ni akan menjadikan nis lebih matang dan yang paling penting sekali, nak jadi orang yang berani....BErani Ape???

-Berani buat presentation  dari dulu, takut nak presentation
-Berani bawa kereta walaupun ada lesen, perasaan takut tetap x hilang
-Berani naik bas atau keretapi sorang2 takutnyaa...
-Berani bertanya  asyik malu je sampai orang meluat
-Berani untuk menempuh cabaran takut nak hadapi cabaran
-Berani bergaul dengan masyarakat pemalu la, susah sikit nak bergaul
-Berani mencuba sesuatu yang baru benda baru je, takut nak cuba


SO, itulah antara harapan nis tahun ni..Melampau x??hihi...melampau kan.. Ramai orang ckp camni "KO NI SUME TAKUT"... wakakaka... itu kenyataan, yang tak boleh dinafikan,, sikit2 takut..takut..takut....
Come on la NIS...... cuba BERANI, BERANI, BERANI..
hihi.....nis tau nis boleh sebenarnya,,, Ok, kawan-kawan doakan nis ye supaya dapat buang sikap takut ni dan jadi lebih matang.... Selain tu, nis juga ingin lebih menjadi orang yang berguna terhadap keluarga nis, terutama umie tersayang....
Lagi satu, nis harap dapat bertemu jodoh secepat mungkin dengan yang tersayang... Doakan nis ya, supaya pilihan ni yang terbaik dan berkekalan dunia akhirat..Amin..










hope enjoy dengan entri ni...Assalamualaikum..K Bye..


Sunday, 18 November 2012

Promosi Tupperware

Assalamualaikum,,,,hai semua,, arini nisa nak mohon share iklan tentang produk tupperware...:)

Tupperware terbuat dari bahan plastik berkualiti terbaik, tidak mengandung zat kimia beracun dan sudah memenuhi standard dari beberapa badan dunia seperti FDA (Food and Drug Administration) Amerika, European Food Safety Authority (Eropah), Japan Food Safety Commision (Jepun), Selain selamat digunakan berkali-kali untuk makanan dan minuman ia juga lebih mesra alam kerana produk Tupperware yang rosak boleh digunakan menjadi produk lain seperti bangku plastik, pot tanaman tempat sampah. So,, ape tggu lg , sume boleh mendapatkan produk yang berkualiti ni n ni sbenanye bisnes kakak nis,, so harap2 ade yang sudi n berminat la ye...:)

Jika berminat untuk beli blh pm at this :

Buka page ni ni facebook...

https://www.facebook.com/pages/AmyTupperware/400336876704272






jangan lupe tau,,singgah,,like n ....BUY ..thank you...:)

Wednesday, 14 November 2012

haPPy2 ( 행복 - 행복 )

Assalamualaikum...hai,, mengikut entri yang lepas...sepatutnye ade part 2..malangnye sudah kehabisan idea...so Part 2 punye , lain kali baru release k..hihi,, so, skang ni, nis nak kongsi sikit kegembiraan bersama keluarga tempoh hari...Bukan pergi mana pon, cume pegi JAYA JUSCO iaitu shopping mall yang terkenal serata alam .... kah3,,poyos je ....  kitorang pi jenjalan aritu,, nak ilangkan mood2 stress, maklumlah dah lame tak pergi window2 shopping... So, yang pergi, nis..iaitu saya sendiri,, ummi, along, alang, adik, mummy, kakyan, kimi n kak liza..tu sume senarai keluarga nis yang pegi, dan orang-orang yang nis teramat syg...
so, ni gamba serba sedikit..tapi cume gambo i je la yang banyak nye...gambo org lain xdak....sowy........:D








k bye...tu je................Assalamualaikum..

Friday, 19 October 2012

Thingz Thatz I like The MOsT-PART 1

Assalamualaikum,, salam sejahtera n salam satu malaysia..

Apa khabar semua?..kalau x sehat tu , makan ubat tau,,, kalau da sehat tu,, banyak2kan lah bersyukur pada Allah...hee... (bukan ke kalau x sehat pon kene b'syukur..heheee) 
Ok...hari ni nis nak try taip entri panjang sikit..tidak seperti kebiasaan...
tp nak cerita pasal apa ye....

hmm....Jap pk...:P

Alright, harini nis nak kongsikan pada kawan2 semua,,,barang2 yang nis suke sgt..n rase x lengkap hidup ni kalau tanpanye...
huhhu...so,, First of all, mesti lah ade gambo,,ye dak..?


Baik lah , yang pertama 1...






Baju atau dress,, nis suke sangat kalau baju atau dress yang comel-comel seperti korean fesyen..Bukan sebb ikut trend and da ramai orang pakai k... ni sebab da lame da dari sekolah lagi memang da bli da baju2 macam ni, saat orang lain pakai tshirt dan suar jeans,,,, (hehee,,,,ayat nak blagaks)  huhu...kalau kawan2 nak tahu,, fesyen macam ni dah lame ade,, cume dulu orang x mint sgt..tp disebabkan sekarang youalls sume tergile2 kan cerita korea (termasuk aku) jadi,,, fesyen ni semakin la menjadi popular dlm kalangan remaja,, dewasa,, makcik2 dan nenek2..(oopss , terlebih sudah)


Ke dua pulak:




Tentulah SAMSUNG CHAMPS hencet kecayangan caye.....yg kat atas ni..murah je henset sy...tp saye sayang sgt kat die...lau die x sehat,, sy pon jadi x sehat...em,,,Suweet x... (suweet kepala ikan, hang,,,,,hahahahaha) Ye la,, mau x sayang....kalau xde henset ni , alamatnye sepi la hidupku ibarat malam tanpa cahaya, ibarat rumah tak berpenghuni (cam umah antu la pulak....kwang3..sudah mule merepek....)


Ke tiga:




Pencuci muka,,,yang kat atas ni yang nis guna sekarang,, adalah lebih kurang 2 bulan... ni SABUN PEMBERSIH WAJAH Tia Amelia.. Lau nak tahu, sebelom ni, nis guna safi balqis...tetapi tak tahu ntah kenapa, x semena2 jerawat membasahi pipi dan dahi,,,,,hahahahaha....(padan muke aku).. Jadi nis pon btukar kepada sabun seperti di atas,, hanya RM 7.90 ,,hihihi.. lagipon nis ni mempunyai kulit sensitip, allergic,, jadi tak tahu apa produk yang sesuai tok kulit..Tp bile pakai sabun ni, so far..ok la jugak... nak jumpe pakar kulit masih tidak mampu, al maklumlah masih bersekolah darjah 5 dan tiada harta sendiri untuk dibelanjakan walaupun untuk kulit sendiri..hihihihihi (caye tak,.....hee.......^_^)


Ke empat:

Keempat ni, krim pencerah atau pelembap, yang ni yang untuk malam punye, ade lagi satu yang untuk siang...rupe sameje, cume korang tukarlah ejaan kat kotak tu sendiri ye..hihi...ni pon nis gune br 2 bulan..TOTAL , nis bertukar dari Safi Balqis kepada produk lain.. Sedih juge mase mule2 mahu tinggalkan kekasihku si Safi tu,, tapi apekan daya,, kami tiada perjodohan yang amat panjang..(apa ayat aku ni lintang pukang je ni,,pandai2 la korang paham k..) Amacam, sadis tak cerita perpisahan ku ini????OHH,,,SAFI BALQIS, mengapa kau pergi saat aku memerlukanmu.....isk3..;'(


Ke lima:


Tahu x APAKAH? mestila,,tau bace kan...?kuwang3...
tu sabun mandian nis.. haa, ni lagi satu nak khabaq mai...nis ni sebenarnye mempunyai masalah kulit yang bernama Ekzema. Sejenis penyakit yang berkaitan dengan kawalan sistem badan seseorang dalam menghadapi sesuatu alahan. Kegagalan menghadapi alahan inilah yang mengakibatkan terjadinya penyakitni...Kulit jadi kemerah-merahan, mengelupas, kepedihan  serta gatal2. Bile kulit ekzema ni manje sikit, kene pakai sabun yang ade pelembab, macam kat atas ni... selalu nis beli refill je,, murah ckit... botol die guna la balik... em,, lagi satu , x leh berpeluh n pakaian sume kene jage, xleh kotor2.makan pon nak kene jage, udang, telor , ayam ..segala bagai..kalau makan pon,, gatal2 tu datang ..Tp setakat ni Alhamdulillah, nis cume alah yg terlampau pada udang sahaje..kalau telor dan ayam tu,, gatal sikit2 je..tp gatal la jugak..heheee(MEMANG AKU NI GATAL kot..kuwang3) macam2 lagi la..susahnyeee la kan...tp nak wat camne kene terima Qada' dan Qadar...hee.....sedih2..


OK..lah, cukup 5 barang ni... lagi 5 bersambung  pada entri PART 2..lau ade mase nnt, nis akan try update scepat mungkin...tunggu ye..n jangan lupe keep in read n visit..heheeee
Tata, assalamualaikum, adios, muwaaaahhhhh..cyg youalls...^_^





Monday, 30 July 2012

~Puteriku Sayang~






Lembutmu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajahmu disebalik tabir dirimu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada Ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malumu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasanmu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya

   




BYE2... ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...