tolong penuhkan tabung saya ni ye..please3.......^_^

Strawberry On Top Of Cupcake

Sunday, 18 November 2012

Promosi Tupperware

Assalamualaikum,,,,hai semua,, arini nisa nak mohon share iklan tentang produk tupperware...:)

Tupperware terbuat dari bahan plastik berkualiti terbaik, tidak mengandung zat kimia beracun dan sudah memenuhi standard dari beberapa badan dunia seperti FDA (Food and Drug Administration) Amerika, European Food Safety Authority (Eropah), Japan Food Safety Commision (Jepun), Selain selamat digunakan berkali-kali untuk makanan dan minuman ia juga lebih mesra alam kerana produk Tupperware yang rosak boleh digunakan menjadi produk lain seperti bangku plastik, pot tanaman tempat sampah. So,, ape tggu lg , sume boleh mendapatkan produk yang berkualiti ni n ni sbenanye bisnes kakak nis,, so harap2 ade yang sudi n berminat la ye...:)

Jika berminat untuk beli blh pm at this :

Buka page ni ni facebook...

https://www.facebook.com/pages/AmyTupperware/400336876704272






jangan lupe tau,,singgah,,like n ....BUY ..thank you...:)

Wednesday, 14 November 2012

haPPy2 ( 행복 - 행복 )

Assalamualaikum...hai,, mengikut entri yang lepas...sepatutnye ade part 2..malangnye sudah kehabisan idea...so Part 2 punye , lain kali baru release k..hihi,, so, skang ni, nis nak kongsi sikit kegembiraan bersama keluarga tempoh hari...Bukan pergi mana pon, cume pegi JAYA JUSCO iaitu shopping mall yang terkenal serata alam .... kah3,,poyos je ....  kitorang pi jenjalan aritu,, nak ilangkan mood2 stress, maklumlah dah lame tak pergi window2 shopping... So, yang pergi, nis..iaitu saya sendiri,, ummi, along, alang, adik, mummy, kakyan, kimi n kak liza..tu sume senarai keluarga nis yang pegi, dan orang-orang yang nis teramat syg...
so, ni gamba serba sedikit..tapi cume gambo i je la yang banyak nye...gambo org lain xdak....sowy........:D








k bye...tu je................Assalamualaikum..

Friday, 19 October 2012

Thingz Thatz I like The MOsT-PART 1

Assalamualaikum,, salam sejahtera n salam satu malaysia..

Apa khabar semua?..kalau x sehat tu , makan ubat tau,,, kalau da sehat tu,, banyak2kan lah bersyukur pada Allah...hee... (bukan ke kalau x sehat pon kene b'syukur..heheee) 
Ok...hari ni nis nak try taip entri panjang sikit..tidak seperti kebiasaan...
tp nak cerita pasal apa ye....

hmm....Jap pk...:P

Alright, harini nis nak kongsikan pada kawan2 semua,,,barang2 yang nis suke sgt..n rase x lengkap hidup ni kalau tanpanye...
huhhu...so,, First of all, mesti lah ade gambo,,ye dak..?


Baik lah , yang pertama 1...






Baju atau dress,, nis suke sangat kalau baju atau dress yang comel-comel seperti korean fesyen..Bukan sebb ikut trend and da ramai orang pakai k... ni sebab da lame da dari sekolah lagi memang da bli da baju2 macam ni, saat orang lain pakai tshirt dan suar jeans,,,, (hehee,,,,ayat nak blagaks)  huhu...kalau kawan2 nak tahu,, fesyen macam ni dah lame ade,, cume dulu orang x mint sgt..tp disebabkan sekarang youalls sume tergile2 kan cerita korea (termasuk aku) jadi,,, fesyen ni semakin la menjadi popular dlm kalangan remaja,, dewasa,, makcik2 dan nenek2..(oopss , terlebih sudah)


Ke dua pulak:




Tentulah SAMSUNG CHAMPS hencet kecayangan caye.....yg kat atas ni..murah je henset sy...tp saye sayang sgt kat die...lau die x sehat,, sy pon jadi x sehat...em,,,Suweet x... (suweet kepala ikan, hang,,,,,hahahahaha) Ye la,, mau x sayang....kalau xde henset ni , alamatnye sepi la hidupku ibarat malam tanpa cahaya, ibarat rumah tak berpenghuni (cam umah antu la pulak....kwang3..sudah mule merepek....)


Ke tiga:




Pencuci muka,,,yang kat atas ni yang nis guna sekarang,, adalah lebih kurang 2 bulan... ni SABUN PEMBERSIH WAJAH Tia Amelia.. Lau nak tahu, sebelom ni, nis guna safi balqis...tetapi tak tahu ntah kenapa, x semena2 jerawat membasahi pipi dan dahi,,,,,hahahahaha....(padan muke aku).. Jadi nis pon btukar kepada sabun seperti di atas,, hanya RM 7.90 ,,hihihi.. lagipon nis ni mempunyai kulit sensitip, allergic,, jadi tak tahu apa produk yang sesuai tok kulit..Tp bile pakai sabun ni, so far..ok la jugak... nak jumpe pakar kulit masih tidak mampu, al maklumlah masih bersekolah darjah 5 dan tiada harta sendiri untuk dibelanjakan walaupun untuk kulit sendiri..hihihihihi (caye tak,.....hee.......^_^)


Ke empat:

Keempat ni, krim pencerah atau pelembap, yang ni yang untuk malam punye, ade lagi satu yang untuk siang...rupe sameje, cume korang tukarlah ejaan kat kotak tu sendiri ye..hihi...ni pon nis gune br 2 bulan..TOTAL , nis bertukar dari Safi Balqis kepada produk lain.. Sedih juge mase mule2 mahu tinggalkan kekasihku si Safi tu,, tapi apekan daya,, kami tiada perjodohan yang amat panjang..(apa ayat aku ni lintang pukang je ni,,pandai2 la korang paham k..) Amacam, sadis tak cerita perpisahan ku ini????OHH,,,SAFI BALQIS, mengapa kau pergi saat aku memerlukanmu.....isk3..;'(


Ke lima:


Tahu x APAKAH? mestila,,tau bace kan...?kuwang3...
tu sabun mandian nis.. haa, ni lagi satu nak khabaq mai...nis ni sebenarnye mempunyai masalah kulit yang bernama Ekzema. Sejenis penyakit yang berkaitan dengan kawalan sistem badan seseorang dalam menghadapi sesuatu alahan. Kegagalan menghadapi alahan inilah yang mengakibatkan terjadinya penyakitni...Kulit jadi kemerah-merahan, mengelupas, kepedihan  serta gatal2. Bile kulit ekzema ni manje sikit, kene pakai sabun yang ade pelembab, macam kat atas ni... selalu nis beli refill je,, murah ckit... botol die guna la balik... em,, lagi satu , x leh berpeluh n pakaian sume kene jage, xleh kotor2.makan pon nak kene jage, udang, telor , ayam ..segala bagai..kalau makan pon,, gatal2 tu datang ..Tp setakat ni Alhamdulillah, nis cume alah yg terlampau pada udang sahaje..kalau telor dan ayam tu,, gatal sikit2 je..tp gatal la jugak..heheee(MEMANG AKU NI GATAL kot..kuwang3) macam2 lagi la..susahnyeee la kan...tp nak wat camne kene terima Qada' dan Qadar...hee.....sedih2..


OK..lah, cukup 5 barang ni... lagi 5 bersambung  pada entri PART 2..lau ade mase nnt, nis akan try update scepat mungkin...tunggu ye..n jangan lupe keep in read n visit..heheeee
Tata, assalamualaikum, adios, muwaaaahhhhh..cyg youalls...^_^





Monday, 30 July 2012

~Puteriku Sayang~






Lembutmu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajahmu disebalik tabir dirimu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada Ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malumu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasanmu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya

   




BYE2... ^_^

Tuesday, 24 July 2012

AL-KISAH

ASSALAMUALAIKUM

Di bulan puase yang mulia ni, saye nak kongsikan serba sedikit mengenai kisah yang berlaku dalam diri saye..
hehehe....(dalam hati orang yang bace blog ni : APE PULAK LE KISAH DIE NI @$%&^&
)   ^_^



Kisahnye begini, aritu mase mula2 puase, excited sgt pegi solat terawih...bile da hari keempat ni, perasaan malas mule membelenggu diri... Anda bagaimana????? XBOLEH IKUT PERASAAN NI.. ok,, anda semue kene kuatkan diri, walaupun malas tu banyak sgt..... cube tenangkan diri kite n DUSHHHHhhhhhhhhhhh TUMBUK MALAS tu jauh2.......
Gune segala ilmu pertahankan diri yang anda ade tu..
Amacam, agak2 leh tak.??.. ini juga buat renungan kite bersame.. Bulan Ramadhan ni la kite kene kumpul banyak2 amalan yang x dapat kite lakukan di bulan lain.........
ok..itu saje yang dapat dikongsi wat kali ini...

(BUAT PANDUAN DAN RENUNGAN)

Nabi Muhammad bersabda maksudnya: “Sesiapa berpuasa pada Ramadan dengan penuh keimanan dan keikhlasan, diampunkan dosanya yang telah lalu.”(Hadis riwayat Bukhari, Muslim dan Ahmad).

Alangkah ruginya jika kebanyakan umat Islam mensia-siakan atau tidak memanfaatkan kedatangan Ramadan yang sebentar itu dengan kerja kebajikan. Perkara ini kerana pada bulan inilah Allah memberi banyak keistimewaan iaitu berupa ganjaran pahala berganda bagi setiap amalan baik yang dikerjakan. Ia tidak dikurniakan Allah pada bulan lain.

Dalam hal ini, Rasulullah bersabda :“Sekiranya manusia mengetahui kebajikan yang terkandung dalam Ramadan itu, tentulah mereka mengharap-harap supaya Ramadan berlaku sepanjang tahun.” (Hadis riwayat Ibnu Abid Dunya).

Ramadan hadir membawa rahmat serta maghfirah (keampunan) Allah. Allah akan mengurniakan pahala yang berlipat ganda bagi setiap ibadat wajib yang dilakukan pada Ramadan. Satu ibadat wajib pada Ramadan menyamai 70 ibadat wajib di luar Ramadan, manakala ibadat sunat akan mempunyai nilai yang sama dengan ibadat wajib apabila dilakukan dalam Ramadan. Malah, segala bentuk kebajikan sekecil dan seringan mana pun, jika dilakukan dengan ikhlas pada Ramadan mengandungi nilai ibadat.


BERPUASALAH DENGAN SEIKHLAS HATI..


~SALAM RAMADHAN~

Sunday, 22 July 2012

RaMaDhaN

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,salam satu malaysia...

Bulan Ramadhan yang penuh barakah ini, buat muslimin muslimat, marilah kita bersama2 menunaikan ibadah2 yang menambahkan lagi keharmonian Ramadhan..
Antaranya seperti:

-Solat Terawikh ( bukan hanya malam pertama ramadhan je tau..hihihi )
-Membaca Al Quran ( sikit2 pon xpe, janji kita mempunyai semangat yang kental dan bersungguh2 membaca ayat suci ini )
-Bersedekah ( wang ringgit, barang-barang atau pun yang paling popular, lauk pauk )
-Ziarah saudara mara ( belum raya pon dah boleh dah ziarah menziarahi, berbuka bersama2 demi mengeratkan silaturrahim)
-Tolong menolong ( Contoh, gotong royong kenduri di masjid,  tolong mak cat rumah, ^_^, macam2 lagilah yang berupa pertolongan )
-Beli baju raya ( Oooopsss, ni tak termasuk ye..hehehehe ) sekadar sampingan ..PUASA DULU, JANGAN SIBOKKK RAYEE JE) =p   -peringatan untuk tuan punye badan jugek.......-



BYE2...(MAAF ENTRI TAKBERPHOTO)
assalamualaikum..SALAM RAMADHAN..

Friday, 13 July 2012

Assalamualaikum..hello my friends and followers..rasenye dah lame kite tidak bersua...
Insyaallah, lepas ni sayer akan selalu update..
keep in touch ya....muaahhhhxxx........


BETOL X.. ^_^

Sunday, 20 May 2012

MOTIF ?????


Entri ini tidak mempuyai motif..hihihihihihi ^_^
Hanyalah kerana bosan.......

















ABESH DAH....... any pendapat / opinions???  Leave comment....BYE..

Monday, 23 April 2012

~cute dress~

~Assalamualaikum..~

Entri kali ni, nis nak kongsikan kepada rakan-rakan about dress2 yang cumil....
sekarang ni, sume tau kan, alaa, korean dress  tu..mesti ramai kat luar sane yang minat kan..
so, nis nak tunjuk kat korang korean dress yg nis sukeee sangat tgk...
kalau ade duit lebih, boleh la beli..n kalau korang tgk kat pasaran dress2 yang lebih kurang camni, better korang beli, serius SANGAT COMEL BILA PAKAI...Pecaya la,..hihihii.
OK la ENJOY..


yellow dress

yellow lagi tp campur white


black and white..so sweet


black and white lagi, tp pokadot..

pink ..ke peach..em seakan2 la tu..
lau nis pakai cantik x?(huhu..perasan)

OK..tu je la, ti nis display lagi ea, mane yang comel2..
oops, lupe plak, nis x jual tau, just nak tunjuk korang, dress yang comel ni...
mane tau lau korang jumpe kat luar yang camni n terase..(ADUH CANTIKNYE DRESS NI .. MACAM YANG TGK KAT DALAM BLOG TU LA) hihihhi..lorat je kan, so korang boleh la beli..
ok tu je la ea..

BYE..



Saturday, 21 April 2012

i LOVE my BLOG ^_^




Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam satu Malaysia..

pertama sekali, kite nak tanye khabar semua,,,?,hope sihat semuanye..
keduanye, kite nak cakap, kenapa blog kite ni sunyi sepi je tiap2 hari....
ketiganye, kita nk bgtahu, walau ape pon yang berlaku, you allS kene tau,
"I LOVE MY BLOG"
WALAUPUN BLOG NI SUNYI JE, X MENGAPA....MUNGKIN BLOM TIBE MASENYE UNTUK BLOG NI BERJAYA SEPERTI BLOG2 ORG LAIN...Hihihihihihi
boleh ke camni?

n kite nak tag blog2 yang kite suke tgk n baca, semua orgnye comel2 belaka..




HARAP2 LA SATU HARI NANTI BLOG KITE AKAN MELETOPS MACAM BLOG DIORANG...huhuhuhuhuhuu
(berangan sokmo mu ni)







hew hew....^_^

BYE....


Monday, 5 March 2012

S.U.P.I.Y.A.N

assalamualaikum
setelah sekian lame , saya x membuat entri , kini saya kembali lg..
hihihihi
actually, my life is busy...hmm, i don't think so..
mungkin jiwa sedang kacau bilau,,hihi
so sekarang  kite nak borak pasal ape ye..
em, ceritanya berbunyi begini, haritu ade seekor kucing 
datang umah saye, kucing tu comel sgt2,
saya bagi nama die supiyan,,hihiihi, comel x,...
sori ye, lau sesape yang terasa, namanya, diambil..
tp mase tu supiyan baik , xbuang air merata2,,
tp sekarang maybe die dah dewasa, mula la buang air kecil die tu di merata2 tempat
..and skarang ni kalau die nak masuk uma pon, we all dah x bg..
kesian die,,tp nak wat camne kan, nanti 
rumah berbau pulak..ok la ,,tu je,,bye2..

Wednesday, 11 January 2012

entry no comment...

Assalamualaikum wahai kawan2...
sebenarnye saya nak kongsi perasaan sikit..hihihii..
Ok..ceritanya begini...sejak saye join blog ni...lebih kurang 1/2 tahun...
semua entri saya kekurangan komen n ade banyak jugak yang xde komen langsung,,
hihihi..agak sedeh jugak la..maybe my entries is not interesting likes your's,,,
huhu..(touching la plak),,tp xpela..since i join blog ni sekadar suka2 n tempat berkongsi info, cerita,
n aktiviti ...so xpe la..itu semua hak anda....untuk mengomen2 atau tak.....

k la..tu je nak cakap..papai....;)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...